Bedrijf Steenwijkerland, Team Samenleving

Een afwisselende baan. Ruimte om jezelf te ontwikkelen. En ook nog eens leuke collega’s. Dát is werken bij de gemeente Steenwijkerland!

Ben jij onze

Senior beleidsmedewerker sociaal domein (Participatie & Inburgering)

Voor 36 uur per week

Laat het ons weten!

Wat bieden wij jou?

We bieden je een afwisselende functie in een informele en ambitieuze organisatie.

Daarnaast bieden we jou:

 • Een salaris in schaal 11 CAO Gemeenten
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit komt boven op je salaris. Je kunt dit inzetten voor extra vakantiedagen, een opleiding of het laten uitbetalen
 • Een flexibele indeling van je werkweek. Hybride werken is uitstekend gefaciliteerd, maar we zien je ook graag op kantoor. Samen halen we de beste resultaten en leren we van elkaar.
 • Volop mogelijkheden om door te leren en jezelf te ontwikkelen
 • De baan is eerst voor 1 jaar, zijn we alle twee tevreden? Dan is er daarna een vaste baan
 • Een werkomgeving met uitersten: Van stad tot platteland – en alles wat er tussenin zit. Je vindt het in Steenwijkerland. Nieuwsgierig naar onze gemeente Steenwijkerland? Check dan deze video

Leuk voordeel: Woon jij in de buurt van het gemeentehuis in Steenwijk? Dan kun je ook gebruik maken van onze fietsregeling en lekker op de fiets naar je werk. Woon je verder weg dan hebben we een reiskostenregeling.

Jouw rol

Steenwijkerland transformeert de uitvoering en beleidsvorming van het sociaal domein vanuit concepten als “werken vanuit de bedoeling” en opgavegericht werken. Je ontwikkelt samen met externe partijen, bestuur en collega’s beleid dat daaraan bijdraagt. Dat betekent dat je processen ontwerpt, zorgt voor draagvlak en samenhang en daarover adviseert aan de bestuurders en aan het management. Je bent trekker van de opgavetafel en daarmee de vraagbaak voor collega’s (beleid & uitvoering) en geef je vakinhoudelijke sturing. Je bent in staat op verschillende niveaus te schakelen. Je past je mondelinge en schriftelijke communicatie daarop aan.

Je houdt je inhoudelijk bezig met wet- en regelgeving rondom participatie en inburgering , accounthouderschap, ambitie en uitvoeringsagenda van het arbeids-ontwikkelbedrijf, deelname aan lokale en regionale overleggen, coaching op inhoud van collega’s.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding.
 • Je hebt ervaring met soortgelijk werk.
 • Je bent communicatief sterk, je beweegt gemakkelijk door de organisatie en weet snel de vraag helder te krijgen.
 • Je zit boordevol energie en weet hiermee anderen in beweging te krijgen.
 • Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in het Sociaal Domein op het gebied van Participatie, Wet Inburgering, Sociale Basis.

Solliciteren

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten en al jouw vragen te beantwoorden. Want werken bij de gemeente is écht anders dan het bedrijfsleven. Dus aarzel niet om contact op te nemen. Solliciteren kan digitaal via onze website www.steenwijkerland.nl/vacatures. Als je beschikt over een LinkedIn profiel dan nodigen wij je uit om dit in je CV met ons te delen. 

Liever eerst een kop koffiedrinken om kennis te maken en/of te ontdekken wat we elkaar kunnen bieden? Dat kan natuurlijk ook. Bel dan met Esther Hengeveld (teamleider Samenleving), via 06-24819623 of over de procedure met Kirsten Wever (Recruiter P&O), via 06-27970957

Benieuwd naar welke vacatures er nog meer zijn bij de gemeente Steenwijkerland? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina.

 

Aantal posities 1
Plaats Steenwijk
Provincie Overijssel
Land Nederland
Gepubliceerd 13-11-2023
Uiterste datum 21-02-2024

Terug naar vacatures