Bedrijf Steenwijkerland, Team Informatievoorziening en automatisering

Een afwisselende baan. Ruimte om jezelf te ontwikkelen. En ook nog eens leuke collega’s. Dát is werken bij de gemeente Steenwijkerland!

Ben jij onze

Young Professional informatiebeheer

Voor 24-32 uur per week

Laat het ons weten!

Wat bieden wij jou?

We bieden je een afwisselende functie in een informele en ambitieuze organisatie.

Daarnaast bieden we jou:

 • Een salaris in schaal 9 CAO Gemeenten
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Dit komt boven op je salaris. Je kunt dit inzetten voor extra vakantiedagen, een opleiding of het laten uitbetalen
 • Een flexibele indeling van je werkweek. Hybride werken is uitstekend gefaciliteerd, maar we zien je ook graag op kantoor. Samen halen we de beste resultaten en leren we van elkaar.
 • Volop mogelijkheden om door te leren en jezelf te ontwikkelen
 • De baan is eerst voor 1 jaar, zijn we alle twee tevreden? Dan is er daarna een vaste baan
 • Een werkomgeving met uitersten: Van stad tot platteland – en alles wat er tussenin zit. Je vindt het in Steenwijkerland. Nieuwsgierig naar onze gemeente Steenwijkerland? Check dan deze video

Leuk voordeel: Woon jij in de buurt van het gemeentehuis in Steenwijk? Dan kun je ook gebruik maken van onze fietsregeling en lekker op de fiets naar je werk. Woon je verder weg dan hebben we een reiskostenregeling.

Jouw rol

Als Young Professional Informatiebeheer word jij een expert op het gebied van de digitale informatievoorziening en geef je advies over informatiebeheer. Je zorgt voor de duurzaamheid van informatiebeheer, geeft richting aan het proces en ontwikkelt beleid. De inhoudelijke bijdrage wordt geleverd door de organisatie en je team; jij ontwikkelt de praktische uitwerking van dit beleid. Je werkt aan processen en projecten met een informatiebeheercomponent, zowel binnen als buiten de eigen afdeling. Je adviseert en controleert of vastgesteld beleid, kaders, procedures en richtlijnen worden gevolgd door de organisatie en werkt samen met je collega's om het belang van informatiebeheer en transparantie uit te dragen. Je bent het aanspreekpunt voor het informatiebeleid, bouwt aan kaders voor goed informatiemanagement, voert analyses uit en doet onderzoek naar het volwassenheidsniveau van de informatiehuishouding bij teams.

Je komt te werken bij Team Informatievoorziening & Automatisering. Een enorm divers team van circa 40 mensen. Dit loopt uiteen van de echte nerds tot mensen die zelfs zand in de woestijn kunnen verkopen. Je werkt met cluster DIV (10 personen) samen om de kwaliteit en beschikbaarheid van documentaire informatie te garanderen. Binnen de gemeente Steenwijkerland zijn we vooruitstrevende stappen aan het zetten in het digitaal en zaakgericht werken, M365 en Sharepoint, kortom het professionaliseren van het informatielandschap.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding op het gebied van digitaal informatie- en archiefbeheer.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van procesverbeteringen en het samenbrengen van tegengestelde belangen.
 • Je bent communicatief sterk, je beweegt gemakkelijk door de organisatie en weet snel de vraag helder te krijgen.
 • Je zit boordevol energie en weet hiermee anderen in beweging te krijgen.
 • Je hebt kennis van de laatste ontwikkelingen en relevante wet- en regelgeving in het vakgebied. En je hebt kennis van technologie en ontsluitingsmethodieken.

Solliciteren

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten en al jouw vragen te beantwoorden. Want werken bij de gemeente is écht anders dan het bedrijfsleven. Dus aarzel niet om contact op te nemen. Solliciteren kan digitaal via onze website www.steenwijkerland.nl/vacatures. Als je beschikt over een LinkedIn profiel dan nodigen wij je uit om dit in je CV met ons te delen. 

Liever eerst een kop koffiedrinken om kennis te maken en/of te ontdekken wat we elkaar kunnen bieden? Dat kan natuurlijk ook. Bel dan met Johannes Terpstra (teamleider), via 06-55423889 of over de procedure met Kirsten Wever (Recruiter P&O), via 06-27970957. 

Benieuwd naar welke vacatures er nog meer zijn bij de gemeente Steenwijkerland? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina.

Aantal posities 1
Plaats Steenwijk
Provincie Overijssel
Land Nederland
Gepubliceerd 24-01-2024
Uiterste datum 13-04-2024

Terug naar vacatures